Konrád
8 °C
26 °C

Szocsiban is nyert a Kontroll

Index
2004.06.16. 15:44
A Cannes-i Filmfesztivál Ifjúsági Díja, a Prix de la Jeunesse után újabb elismerésben részesült Antal Nimród filmje. A június 15-én véget ért Szocsi Filmfesztivál különdíját a Kontrollnak ítélte oda a zsűri - adta hírül a Filmunió és a Café Film.

A Kinotavr elnevezésű filmszemlét az idén rendezték meg tizenötödik alkalommal a Fekete-tenger parti fürdőhelyen. A fesztivál nemzetközi versenyében 23 ország 39 alkotása indult, köztük animációs filmek, dokumentumfilmek és játékfilmek. A zsűri elnöke a híres iráni rendező, Jafar Panahi volt. A zsűri további tagjai: Helma Sanders-Brahms (Németország), Gulya Mirzoeva (Tadzsikisztán), Phyllis Mollet (Svájc), Kim Dong Ho (Dél-Korea). A fesztivál elnöke Oleg Jankovszkij.

A fesztivált minden évben június elején rendezik meg az orosz üdülővárosban, külön szekcióban bemutatva az orosz alkotásokat, ahol idén Pavel Csuhraj, Roman Balajan és Szergej Szolovjov legújabb munkáit láthatta a közönség.

A Café Film és a Bonfire közös produkciójában készült Kontrollt a cannes-i világpremier óta többek között észak-amerikai, nagy-britanniai, olaszországi és német nyelvterületeken való forgalmazásra is megvásárolták, illetve további tárgyalások vannak folyamatban.