Újabb AIDS elleni jótékonysági koncert

MTI
2004.06.20. 14:07
AIDS ellenes jótékonysági koncertet rendeznek 46664 elnevezéssel augusztus 21-én a spanyolországi Benidormban, hogy a - tavalyi nagysikerű fokvárosi koncertet követően - a világ figyelmét felhívják ismételten felhívják a tragikus dél-afrikai járványügyi helyzetre.

A 46664 Latino című programban természetesen a latin művészek viszik a prímet: Montserrat Caballe, Paco de Lucia, Chayanne, Miguel Bose, Joaquin Cortes, Azucar Moreno, Diego Torres, Ricardo Montaner, Franco de Vita, de rajtuk kívül ott lesznek a nemzetközi pop-rockzenei élet olyan kiválóságai, mint a Queen együttes tagjai, Dave Stewart az egykori Eurythmics-ből és Zucchero.

Tavaly november 29-én Nelson Mandela védnöksége alatt, az ő egykori rabszámát kölcsönvéve szervezték az első koncertet, hogy ezzel is segítséget nyújtsanak az Afrika déli részét drámai mértékben sújtó AIDS további járványszerű terjedésének megakadályozásához, és adományokat gyűjtsenek. A világsztárok koncertprogramját akkor a műholdas televíziós közvetítések segítségével az egész világ láthatta.

A mostani spanyolországi tengerparti koncertet a helyszínen várhatóan 30 ezren nézik meg, de a televíziózás ezúttal is segíthet, mert a latin amerikai országokon kívül valószínűleg más régiók is átveszik az adást, és legkésőbb december 1-én, az AIDS világnapján biztosan műsorra tűzik.