Konrád
8 °C
26 °C

Folytatódik a Terézanyu forgatása

MTI
2004.06.20. 20:02
A Terézanyu című bestsellerből készülő film forgatása tavaly novemberében állt le. A stáb az eredeti tervek szerint is csak a téli jeleneteket rögzítette volna - többek között a budapesti Műjégpályán-, az utolsó napon azonban sajnálatos módon a fő-és címszereplő Hámori Gabriella súlyos lábsérülést szenvedett.

A forgatást már májusban újra kezdték volna, ez azonban a Sorstalanság című film csúszása miatt késett, ugyanis a Terézanyu című film oparatőre a Koltai filmet is fotografáló Pados Gyula. Mivel a film rendezője Bergendy Péter és az operatőr évek óta elválaszthatatlan alkotótársak a reklámfilmiparban, ezúttal is elképzelhetetlennek tartották volna, hogy egymás nélkül fejezzék be a produkciót.

Hámori Gabriella mellett további főbb szerepekben: Ónodi Eszter, Schell Judit, Major Melinda látható, de szerepel a filmben a kritikusok szerint 2004 legjobb filmszínésze Csányi Sándor, valamint az év legjobb filmes karakterszínésze Nagy Ervin és László Zsolt a Nemzeti Színház művésze is.

Kifejezetten a forgatás miatt tér vissza Ausztráliából Hujber Ferenc. Kisebb szerepekben olyan magyar sztárok is föltűnnek, mint Csomós Mari, Haumann Péter, vagy Bács Ferenc.

A forgatás legfontosabb vidéki helyszíne Nagyvázsony lesz, július közepén. A filmet a tervek szerint 2004. decemberében mutatják be.