Judit
3 °C
7 °C

Hiller: 'Divat múzeumba járni'

MTI
2004.07.01. 10:57
Mintegy 30 százalékkal nőtt az állami múzeumok május elseje óta ingyenesen megtekinthető állandó kiállításainak látogatottsága júniusban az előző év hasonló időszakához képest - közölte Hiller István, a nemzeti kulturális örökség minisztere a sajtótájékoztatóján.

"Divat múzeumba járni, és nagyon remélem, hogy ez az elkövetkezendőkben még inkább így lesz" - mondta Hiller, ismertetve a közeljövőben megnyíló jelentősebb kiállításokat és a Múzeumok éjszakája látogatottsági mutatóit. A miniszter közlése szerint a 2006 végéig terjedő Alfa-program keretében számos nagy tárlatot rendeznek a nyáron, valamint a közeljövőben Magyarországon. Spanyolország hosszú évtizedek után igen aktív kiállítási jelenléttel büszkélkedhet - emelte ki. Csütörtökön nyílik meg az Espana 1950 - az Alkotó évtized című kiállítás, valamint a Picasso könyvillusztrációk 1944-1969 című tárlat a Műcsarnokban. Joan Miró (1893-1983) katalán festő és szobrász 48 nagyméretű alkotása július 7-től lesz látható a Szépművészeti Múzeumban. A szeptember végéig megtekinthető tárlaton 9-9 festmény és szobor, továbbá 30 grafikai mű szerepel. Ősszel Spanyolország is kulturális intézetet nyit Magyarországon. Szeptemberben Madár-dinoszauruszok címmel nyílik bemutató a Természettudományi Múzeumban. A kiállítás Londonból érkezik Budapestre, a kínai őshüllő-leletek először láthatók Közép-Európában.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?