Árpád
-2 °C
3 °C

Művésztelep Győrött

MTI
2004.07.07. 11:23
Magyar alkotók mellett ausztrál, japán, hongkongi, német, belga, cseh és román grafikusművészek, szobrászok vesznek részt a Győrött július 12-én kezdődő nemzetközi művésztelep háromhetes programján - tájékoztatta a városi művészeti múzeum igazgatója az MTI-t.

A meghívott művészek országuk és a nemzetközi művészvilág elismert alkotói, akik a sokszorosított grafika egyes területein, így a fametszet-, a szitanyomat- és a litográfiakészítésben, valamint a komputergrafikában és a szobrászatban kiemelkedő teljesítményt nyújtanak - mondta N. Mészáros Júlia.

"A kortárs grafika nagyágyúja, az ausztrál Wayne Crothers is az idei program vendége" - emelte ki az igazgató, hozzátéve, hogy a résztvevők közül többen visszatérők.

A város immár 36. alkalommal ad otthont a programnak, amelynek keretében az alkotók a múzeum restaurátor-műhelyében és a grafikai műhelyben tevékenykednek. Esténként eddigi munkásságukról adnak áttekintést videóvetítésekkel egybekötött nyilvános kerekasztal-beszélgetéseken.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?