Judit
2 °C
7 °C

Nem szól a VilágRádió

Hullámvadász
2004.07.07. 11:23
A szolgáltatást 2001-ben hozta létre egy magyar-angol-szingapúri vegyes vállalat, írja a Napi Gazdaság cikkére hivatkozva a Ma.hu. Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter tavaly elmondta: a Mavip szolgáltatásához 150 millió forint összegű támogatást kért és kapott 2001 végén a Miniszterelnöki Hivatal által létrehozott In-Forrás XXI. Kht.-tól. Az In-Forrás azonban 2003-ban végelszámolás alá került. Az eljárás során a miniszter tudomására jutott információk szerint az átutalt 150 millió forintról per folyt. A jogi eljárás célja annak tisztázása, hogy a Mavip Kft. egy már létező fejlesztés utólagos finanszírozásához jogosan igényelt-e támogatást.

A Mavip 2003. augusztus 18-án bejelentette, hogy fizetni kell a műsorok hallgatásáért. Szeptember 12-étől viszont - miután a korábbi 6-10 ezres látogatószámról jelentősen visszaesett a Világ Rádió közönsége - ismét ingyen lehetett hallgatni az adásokat. Ez azonban komoly finanszírozási gondokat okozott, és a működtetés ily módon - úgy tűnik - nem megoldható. A Mavip szolgáltatása nem volt egyedülálló: a jelentősebb magyar rádióadások e portáltól függetlenül is megtalálhatók az interneten.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?