Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Red Hot Chili Peppers első koncertalbuma

MTI
2004.07.07. 16:28
Az amerikai "fűszeres fiúk" július 26-án először Európában dobják piacra immár húsz éve tartó pályafutásuk első koncertlemezét Live in Hyde Park címmel.

Ez az európaiaknak természetes, ugyanis a dupla CD zenei anyagát június 19-én és 20-án, valamint 25-én vették fel a világhírű londoni parkban, alkalmanként több mint százezer Red Hot Chili Peppers rajongó jelenlétében. A dupla albumon 27 track kapott helyet, köztük a legnagyobb slágereik: Under the Bridge, Give It Away, Otherside, Scar Tissue, By the Way és Californication.

A zenekar három új dallal - Rolling Sly Stone, Leverage of Space és Mini-Epic - is megörvendeztette a híveit. Basszusgitárosuk, Flea egy trombitaszólóval is emelte a show színvonalát, amit szintén rátettek az egyik CD-re. Érdekes a két feldolgozás is, amelyet Donna Summer I Feel Love és a 70-es évek elején játszó Looking Glass formáció Brandy című dalával követtek el.

A kiadványból az új módinak megfelelően ezúttal sem hiányozhat a fotókkal bőségesen illusztrált füzetecske, ahol a backstage-pillanatokon kívül helikopterről készített fotókban is gyönyörködhet a vásárló. A koncertlemezt augusztus 2-án Ausztráliában, Japánban és Új-Zélandon is megjelentetik, de az amerikai időpont még nem ismeretes