Árpád
-2 °C
3 °C

Lauder megvette a horvát Nova TV-t

MTI/AP
2004.07.08. 23:42
A tranzakció révén a Nova ezzel a Lauder-féle Central European Media Enterprises Group tagjává vált, amely Közép- és Kelet-Európában - így Romániában, Ukrajnában, Szlovéniában és Szlovákiában - összesen hét tévécsatornát működtet, amelynek nézőközönségét 70 millióra becsülik.

A Lauder csoport egyik illetékese elmondta, hogy csütörtökön aláírták a megállapodás és már csak néhány apró részletet kell tisztázni, mielőtt július végén végleg nyélbe ütik az ügyletet. A Nova TV volt az első csatorna, amely a horvát kormánytól koncessziót nyert televíziós adás sugárzására. Média szakértők becslése szerint a tévécsatorna bevétele mintegy 98 millió dollár.

A Lauder-féle média vállalkozás tavaly indult a horvát állami televízió hármas csatornájának a megszerzéséért kiírt pályázaton, de kiütötte a német RTL. A cég tavalyi adózott eredménye 346 millió dollár volt, és részvényével a New York-i értéktőzsdén kereskednek.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?