Aliz
6 °C
14 °C

Tangóharmonikást keres az amerikai légierő

MTI
2004.07.13. 13:04
A 22 fős zenekar előző tangóharmonikása nyugdíjba ment, és már két éve keresik a megfelelő jelöltet. Az új tagnak át kell majd esnie a hathetes alapkiképzésen, harctéri bevetéssel viszont nemigen kell számolnia a katonaévei során.

"Nagyon nehéz megfelelő embert találni erre az állásra" - mondta Jane Bockenek őrmesternő. "35 évnél fiatalabbnak kell lennie, fizikailag megfelelőnek és feddhetetlennek. Olyasvalakit keresünk, aki nem csak tangóharmonikázni tud, hanem képes megfelelni a légierő elvárásainak is" - tette hozzá.

A harmonikásnak át kell esnie a hathetes alapkiképzésen is, harctéri bevetéssel viszont nemigen kell számolnia katonaévei során. Ennek ellenére két éve egy tangóharmonikás sem jelentkezett az állásra.

Bockenek ezért felkereste a 66. amerikai tangóharmonika fesztivált, amelyen mintegy 350 harmonikás vesz részt, és közülük próbált muzsikust verbuválni.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?