Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ismét köztéri remekművet rongáltak meg Rómában

MTI
2004.07.20. 19:05
Ismét vandálok támadtak köztéri remekműre Rómában: ezúttal Gianlorenzo Bernini egyik világhírű kútját rongálták meg ismeretlen tettesek. A Barberini téren, a Via Venetónál található Méhek kútját (Fontana delle Api) díszítő három kőméh egyikét verték le kalapáccsal és kövekkel keddre virradóra.

Nem egészen egy héttel korábban három köztéri szobrot rongáltak meg Róma központjában ismeretlenek, akik a megcsonkított alkotások darabjait emlékbe hazavitték. A Popolo térről a híres Villa Borghese kertjeihez vezető festői úton álló három szobrot szintén éjszaka tették tönkre.

Június végén Velencében a Dózse-palotánál egy márvány oszlopfőt, a Redentore, a Megváltó templománál pedig két szoboralakot rongált meg kalapáccsal egy férfi. A tettest elfogták és elmegyógyintézetbe vitték. Olaszország számára szinte megoldhatatlan feladatot jelent, hogy megóvja az ilyen támadásoktól a köztereken rendkívül nagy számban található remekműveket.