Judit
3 °C
7 °C

Antal Nimród Palicson nyert

Index
2004.07.27. 17:21
A Kontroll a Palicsi Nemzetközi Filmfesztivál fődíját, az Arany Tornyot nyerte el július 23-án a Szabadka melletti Palicson - tájékoztatta az Indexet a Magyar Fimunió.

A versenyprogramban 14 nagyjátékfilm szerepelt, a díjat odaítélő zsűriben Radmila Zivkovic szerb színésznő, Diana Dumbrava román színésznő, Anno Saul német és Srdan Golubovic szerb filmkészítő, valamint Salamon András magyar rendező vett részt. A vajdasági fesztiválon a film a közönség körében is nagy tetszést aratott, a szabadtéri vetítéseken több mint 1000 ember volt kíváncsi a Kontrollra.

A Café Film és a Bonfire közös produkciójában készült Kontrollt a cannes-i világpremier óta számos nemzetközi filmfesztiválon mutatták be nagy sikerrel, többek között Brüsszelben, Karlovy Vary-ban és Jeruzsálemben is. Németországban a múlt héten vette kezdetét a Fantasy filmfesztivál, amelynek nyitófilmjeként az elkövetkező hetekben hét német nagyvárosban láthatja a közönség 2003 legnézettebb magyar filmjét.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?