Móric
14 °C
15 °C

Ingyen vetítik a diákoknak a Super Size Me-t

Index
2004.07.29. 12:30
Ingyen tekinthetik meg a diákok a diákigazolványuk felmutatásával a Super Size Me című filmet öt budapesti és két vidéki moziban csütörtökön és pénteken - tájékoztatta az Indexet Vermes Orsolya, a Best Hollywood sajtóreferense.

Vermes szavai szerint "a McDonald's ételeinek döbbenetes kalóriamennyiségére hívja fel a figyelmet" az akció, ami Schobert Norbert fitneszedző, az Egészségügyi, Szociális és Családügyi Minisztérium és az alkotás magyar forgalmazója, a Best Hollywood összefogásával indult.

"Schobert Norbert várja azokat a jelentkezőket, akik bevallásuk szerint gyorséttermi ételeken híztak meg, és tizet kiválaszt majd közülük, akiknek segít a lefogyásban" - mondta Vermes.

A Super Size Me Morgan Spurlock dokumentumfilmje, melyben a New York-i függetlenfilm rendező a film főszereplőjeként harminc napig kizárólag a McDonald's-ban eszik, és nemcsak elhízik, de szívpanaszai is lesznek.

A filmet Vermes tájékoztatása szerint mától vetítik a Kossuth, Művész, Uránia moziban, a Palace Mom Parkban és az Urániában, vidéken pedig a békéscsabai Center- és a nyíregyházi Krúdy filmszínházakban.