Géza
-11 °C
-4 °C

Mindentudás Egyeteme az A38 hajó fedélzetén

2004.08.17. 10:05
Idén először nyáron négy alkalommal (június 28-án és július 5-én, augusztus 23-án és 30-án) is kínált, illetve kínál hétfő esti programot a Mindentudás Egyeteme -- tájékoztatta az Indexet a Mindentudás Egyeteme sajtóirodája.

Az évi rendes előadások színhelyének közelében, a Petőfi-híd budai hídfőjénél horgonyzó A38 hajó fedélzetén a Mindentudás Egyeteme Klub keretében kötetlen pódiumbeszélgetésekre kerül sor, melyeken a tudomány és a művészet különféle határterületeiről, az átjárhatóságokról, közös és eltérő megközelítésekről cserélnek eszmét egymással és a közönséggel a meghívott neves szakemberek.

Augusztus 23-án este 6 órakor a látvány biológiájáról és esztétikájáról lesz szó. A látvány kialakulásakor a magasabb rendű feldolgozás következtében a fizikai inger összefüggéseiben, környezete figyelembe vételével konstruálódik meg.

A ME klub beszélgetése pszichológus, filozófus és művészettörténész szakember segítségével azt a kérdést vizsgálja, hogy hogyan jutunk el a mindennapi tapasztalattól, a látvány megszokott konstruálásától a művészi megtapasztalásáig, az egyedi, szokatlan élmények feldolgozásáig.

A beszélgetés résztvevői: Ragó Anett, Petrányi Zsolt és Zemplén Gábor. Moderátor: Fábri György.

A beszélgetés helye és kezdési időpontja:
A38 hajó (a Petőfi-híd budai hídfőjénél) - augusztus 23. (hétfő) 18:00

Regisztráció: www.mindentudas.hu vagy 431-1606