A The Darknesst lenyomta a Metallica

MTI
2004.08.30. 09:48
A The Kerrang! brit rockmagazin hétvégén tartott díjkiosztóján két kategóriában is az angol The Darkness (Sötétség) rockbanda diadalmaskodott. A legjobb zenekar mégis a Metallica lett.

A The Darkness a legjobb brit rockzenekar és a legjobb koncertező együttes trófeáját vette át, akárcsak tavaly. A planéta legjobb zenekara díjat viszont a Metallica kapta.

Slash formációja, a Velvet Revolver volt a legesélyesebb a legjobb, nemzetközi új csapat kategóriájában, ahol a Bársony Revolver nyert. A walesi Lostprophets csapat Last Train Home című felvétele megelőzte az esélyesebbnek tűnő amerikai zenekarok (Linkin Park, Evanescence) és finn együttesek (Rasmus és HIM) dalait. A Muse Absolution legyőzte a Slipknot, a Killswitch Engage, a Lostprophets, a Blink 182 új lemezeit.

A rock ikonja a 60-as évek végén játszó detroiti MC5 zenekar lett, az amerikaiak legendás bandája, amelyet a punkok előfutárának is neveznek. A legjobb videoklip a HIM nevéhez fűződik, a finn csapat a Funeral of Hearts-ért kapta az elismerést. A rock szellemét ébren tartó díjra a budapesti Sziget fesztiválon is nagy sikerrel szereplő Anthrax produkcióját találták méltónak. A Kerrangnak is van "Hírességek csarnoka", ahová az idén a Green Day zenekar került be.