Auguszta
-7 °C
0 °C

Becsületrenddel tüntették ki Spielberget

MTI
2004.09.05. 20:47
Becsületrenddel tüntette ki Steven Spielberg amerikai filmrendezőt a francia államfő. A tekintélyes francia kitüntetést vasárnap adta át az Elysee palotában Jacques Chirac államfő, aki beszédében egyebek között a kultúra sokszínűségének fontosságát hangsúlyozta. Lehetővé kell tenni, hogy az eltérő identitások eltérő kifejezési formákat találhassanak, és el kell ismerni, hogy minden kultúra egyforma méltósággal bír, mert valamennyi az egyetemesség egy részét képviseli.

Chirac az amerikai filmrendező alkotásai közül külön kiemelte a Schindler listája című filmet, mint a rendező egyik legszemélyesebb hangvételű munkáját. Válaszában Spielberg azt hangsúlyozta, hogy "az AIDS-nél és a ráknál is pusztítóbb járvány ma a gyűlölet".

Az amerikai filmrendező, aki 1993-ban a Schindler listájáért, majd 1998-ban a Ryan közlegény megmentése című filmjéért Oscar-díjat kapott olyan neves színészek társaságában érkezett Párizsba a Becsületrend lovagi fokozatának átvételére, mint Kate Capshaw, Gwyneth Paltrow, Sophie Marceau, illetve Patrick Bruel.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!