Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kertész Imre Corine-díjban részesül

MTI
2004.09.16. 09:43
Kertész Imre irodalmi Nobel-díjas újabb német elismerésben részesült: életművéért, kiemelkedő írói teljesítményéért a Corine-könyvdíj különdíját kapja.

A díjazottak névsorát Erwin Huber, médiaügyekkel foglalkozó bajor miniszter szerdán közölte, a díjakat november 17-én adják át Münchenben.

A Corine-díjjal nem jár pénz, a díjjal fel akarják hívni a figyelmet a könyvekre, azt akarják elősegíteni, hogy Németországban olvassanak az emberek.

A szépirodalom kategóriában Frank Scha:tzing nyert, kinek regényében (A raj) víz alatt élő "intelligens életformák" fenyegetik az emberiséget.

Kilenc kategóriában osztanak az idén Corine-díjakat. A szakkönyvek kategóriában a Frankfurter Allgemeine Zeitung kiadója, Frank Schirrmacher vitte el a pálmát, Schirrmacher az elöregedő társadalom újszerű kihívásait ecseteli. A gazdasági könyvek között a müncheni gazdaságkutató intézet (Ifo) elnökének, Hans-Werner Sinn-nek a munkája (Megmenthető-e még Németország?) lett a nyerő.