Musical John Lennon életéről

MTI
2004.09.16. 15:27
A Lennon című, John Lennon életéről szóló musicalt jövő tavasztól játsszák majd Bostonban és San Franciscóban, majd nyáron lesz a bemutató a New York-i Broadway Broadhurst Színházában - írta csütörtökön a Daily Variety című hollywoodi szaklap.

A veterán televíziós rendező Don Scardino által írt és rendezett zenés játék forgatókönyvéről a lap részleteket nem hozott nyilvánosságra. Csupán annyit közölt, hogy a musicalban Lennon Beatles utáni korszakának több híres száma felcsendül, köztük az Imagine, a Give Peace a Chance, a Just Like Starting Over, és Whatever Gets You Through the Night.

A New York-i nagy bemutató előtt a zenés művet láthatja a közönség már áprilistól láthatja a San Francisco-i Orpheum színházban, illetve a bostoni Colonialban - írta a holywoodi lap.

A musical megjelenését John Lennon halálának 25 évfordulójára időzítették. Lennont 1980. decemberében gyilkolta meg egy elmebeteg rajongója, amint a zenész élettársával Yoko Onóval együtt kilépett a New York-i Dakota házból, amelyben lakásuk.