Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Woody Allen lesz az 52. San Sebastián-i filmfesztivál főszereplője

MTI
2004.09.17. 14:55
Woody Allen, a világhírű amerikai rendező és színész lesz az 52. San Sebastián-i nemzetközi filmfesztivál egyik főszereplője - állapította meg a péntek esti nyitást beharangozó spanyol sajtó.

A spanyolországi Baszkföldön rendezett fesztivál az amerikai művész Melinda és Melinda című filmjének bemutatásával kezdődik: ez lesz Woody Allen legújabb alkotásának világpremierje. A péntek éjjeli gálán kapja meg Allen a fesztivál különdíját, a Donostia díjat, amelyet ebben az évben rajta kívül a szintén amerikai Anette Bening és Jeff Bridges kap meg.

A rendezők emellett külön retrospektív programot szentelnek Woody Allennek. Az 1935-ben született, eredeti nevén Allan Stewart Konigsberg hosszú pályafutása alatt negyven filmet jegyez rendezőként, illetve szereplőként, további majdnem hatvan filmnek pedig a forgatókönyvét írta. Alkotásaiból most negyvennégyet vetítenek le.