Judit
2 °C
7 °C

Ennio Morricone vezényli a rádió zenekarát

MTI
2004.09.27. 15:12
A Sorstalanság című film zenei felvételein a világhírű komponista, Ennio Morricone személyesen vezényli a Magyar Rádió zenekarát és énekkarát a jövő hét elején Budapesten - tudta meg Alföldy-Boruss Istvántól, a Bartók Rádió főszerkesztőjétől az MTI.

A Magyar Rádió zenekara és énekkara kapott felkérést az irodalmi Nobel-díjas Kertész Imre regényéből készülő alkotás zenei felvételeinek elkészítésére - tájékoztatott hétfőn a főszerkesztő.

Világsztár

Az eddig öt Oscar-jelölést kapott Ennio Morriconét a rendező, Koltai Lajos kérte fel a filmzene megalkotására. Az olasz komponista olyan filmek slágereit szerezte, mint például a Volt egyszer egy Vadnyugat és a Volt egyszer egy Amerika.

A Sorstalanság zenei felvételeit október 4-től két napon át készítik el a rádió hatos stúdiójában - mondta Alföldy-Boruss István, hozzátéve, hogy a rádió két együttese a tervezett koncertek és felvételek mellett, "külön vállalásként" működik közre a produkcióban.

Decemberi bemutató

Az első filmjét rendező Koltai Lajos alkotását, a rekordnagyságú, 2,5 milliárd forintos költségvetésű filmet decemberben mutatják be Magyarországon - közölte a forgatás befejezése után, júniusban Gréczy Zsolt, a produkció szóvivője.

A film magyarországi forgalmazásáról előzetesen megállapodtak az Intercom vállalattal; a Sorstalanságot multiplex mozihálózatban is vetítik majd. A külföldi forgalmazásról még folynak a tárgyalások.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?