Judit
2 °C
7 °C

Magyar színházi siker Londonban

MTI
2004.09.28. 21:09
Nagy sikerrel mutatták be Londonban, Fekete Péter rendezésében, Egressy Zoltán Sóska, sültkrumpli című darabját a Hampstead kerület neves New End színházában, angol színészekkel. A Spinach'n'Chips címmel játszott darab október 9-ig lesz látható minden nap, a Nagy-Britanniában majdnem egy éve tartó Magyar Magic címmel zajló kulturális évad keretében.

A kritikák "nagyszerű fekete komédiaként" méltatták a hétfő esti előadást. A New End Színház akkor figyelt fel Egressy darabjára, amikor az előadás tavaly a londoni Magyar Kulturális Központ szervezésében Londonban járt a Merlin Színház vendégjátékaként.

Egressy Portugál című darabjából a BBC nyáron hangjátékot készített, kiadták drámakötetben, a Királyi Nemzeti Színházban pedig a szakma képviselői előtt olvasták fel a Magyar Magic Channels program keretében.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?