Távolról - tárgyszínház a Trafóban

2004.10.29. 15:59
A Thierry Roisin, rendező és Jean-Pierre Larroche, mérnök, képzőművész, díszlettervező együttműködéséből született "A distances" (Távolról) című előadás hét színből áll. A színen álló Jean-Pierre Larroche - segédje közreműködésével - különféle tárgyakat "manipulál" a távolból (távirányító, damil és más eszközök segítségével), különös vizuális és hanghatásokat okozva.

Az előadás Jean Pierre Larroche-nak abból a vágyából született, hogy tárgyakat távolból irányíthasson és az így okozott események, valamint érzékelhető következményük láncolatát egymástól szétválasztva mutathassa be. Mindezt Jean-Pierre Brisset, francia nyelvész és filozófus hatását tükröző szójátékok vizuális megjelenítésével, Paul Valéry, híres francia költő, író és esszéista meglepetésről és időről elmélkedő naplórészleteivel, önarcképek festésével vagy filmrészletek vetítésével egészíti ki.

Jean Pierre Larroche egy saját világot épít fel, amelyben minden arra vár, hogy ő megnyomjon egy gombot, meghúzzon egy kötelet, elindítson vagy éppen leállítson egy folyamatot, mely újabb és újabb történéseket von maga után.

Ötlet: Jean Pierre Larroche
Rendezés: Thierry Roisin
Fény és hang: Benoît Fincker
Segédrendező: Balthazar Daninos
Előadók: Jean Pierre Larroche és Jérémie Garry
Bemutató: Trafó
2004. november 5-6. 20h