Szegeden is elindul a regionális rádiózás

MTI
2004.11.24. 13:39
A Magyar Rádió Rt. újabb állomáshoz érkezett: december elsejétől a szegedi stúdióban is elindul a regionális rádiózás - közölte Perjés Klára, a Kossuth Adó főszerkesztője kedden sajtótájékoztatón, Szegeden.

A rádióval kapcsolatos legutóbbi közvélemény-kutatás megállapította: a központi adókkal szemben a regionális sugárzás hallgatottsága nő; az a cél, hogy a stúdiók túllépjenek a városokon és a közszolgálatot szem előtt tartva területben gondolkodjanak - jelentette ki a főszerkesztő.

A szegedi stúdió adáskörzete eredetileg is három megyére terjedt ki - mondta Varga Zoltán, a Szegedi Regionális és Nemzetiségi Stúdió vezetője.

Ez a megerősítés egyben figyelemfelkeltés is a regionális fejlesztési tanácsok felé, hiszen a régió értékeinek bemutatása mellett együttműködve egyszerűbben lehetne közös pályázatokkal támogatást nyerni - tette hozzá. A stúdió adásideje nem bővül, új műsorok egyelőre nem lesznek: az eddigi kedvelt és hallgatott adásokban mutatjuk be a régió életét és változásait - ismertette a stúdióvezető.

Szegeden működik már szlovák és román nemzetiségi szerkesztőség is.