Interneten szavazhatunk kedvenc színházi színészünkre

MTI
2005.01.20. 17:22
Immár ötödik alkalommal kerül sor 2005. március 31-én a Pesti Est Súgó Csiga Díj átadására, amelyre internetes szavazás keretében voksolhatnak az internetezők, vagyis maga a közönség.

A szavazás - amelynek jelszava: Tapsolja vissza kedvenc színészét! - két fordulós, az első forduló január 20-án kezdődik. A második szakaszban - 2005. február 17. és március 24. között - már a 25 legtöbb jelölést elérő színész kerül be abba a körbe, ahonnan kikerül majd a 12 győztes.

A jelölés számítógépen zajlik, amelynek szabályaival a www.sugocsiga.hu weboldalon ismerkedhet meg a közönség. Ha valaki nem találja kedvenc színészét az internetes listán, szerepeltetheti, kivéve azokat, akik a tavalyi 12 díjazott között vannak.

A legkülönbözőbb műfajokban hirdettek tavaly is győzteseket, akik között voltak fiatal, főleg a musical világában nagyot alkotók, mint Mészáros Árpád Zsolt, vagy Dolhai Attila, és Kossuth-díjas nagy sztárok, mint Eszenyi Enikő és Udvaros Dorottya. Olyanok, akiket inkább filmről ismerünk - mint Csányi Sándor - és olyanok is, akiket elsősorban színpadról, mint Szabó P. Szilveszter.

Március 31-én kerül sor az Új Színházban az idei Pesti Est Súgó Csiga Gálára, amelyre a szavazók között jegyeket sorsolnak ki.