Adatbázis a határon túli magyar kulturális intézményekről

MTI
2005.02.06. 08:11
A szomszédos országok magyar kulturális intézményeit felsoroló adatbázist és címtárat készített a Magyar Tudományos Akadémia Etnikai-Nemzeti Kisebbségkutató Intézete - tájékoztatta a kutatás egyik koordinátora az MTI-t.

Az adatbázis célja, hogy átfogó képet nyújtson a kárpát-medencei magyar kulturális intézményekről, szervezetekről, azok szakmai tevékenységéről és gazdálkodásáról - mondta Mandel Kinga. A magyar kultúra határon túli intézményrendszere című kutatás a kulturális tárca kezdeményezésére 2003-ban indult, a kisebbségkutató intézet által megtervezett és koordinált munka tavaly fejeződött be.

lyen adatbázis először készült, a hét szomszédos ország magyarlakta vidékeinek kulturális intézményeit vették számba. Az anyag, a gazdasági adatok kivételével napokon belül elérhető lesz a www.mtaki.hu internetes oldalon - mondta el Mandel. A folyamatosan frissíteni kívánt adatbázisban jelenleg mintegy kétezer intézmény, szervezet szerepel, az összeállítás további, több mint háromezer címét közli.