Szinetár Disney musicalben énekel

MTI
2005.02.23. 12:49
Javában folynak a Szépség és a Szörnyeteg próbái a Budapesti Operettszínházban. A Budapesti Tavaszi Fesztivál nyitónapján, március 18-án lesz a bemutató.

Kettős szereposztásban mutatja be a színház a híres Disney musicalt, A Szépség és a Szörnyeteget, amely az egykor British Academy Awarddal kitüntetett, ugyanilyen címmel vetített film meséjét követi. Ez volt az első egész estés animációs mozi, amit a legjobb film kategóriában jelöltek Oscar-díjra. A film zenéje - amely azonos a musicaléval - több kategóriában két Oscar-díjat, valamint öt Grammy-díjat kapott.

Kerényi Miklós Gábor, a színház igazgatója folytatott tárgyalásokat New Yorkban a Music Theatre International-lal, a licencadók titokban Budapestre látogattak, hogy megnézzék, mit tud a budapesti színház. Így került Alan Menken-Howard Ashman-Tim Rice-Linda Woolverton: A Szépség és a Szörnyeteg című musicalje Magyarországra.

A szövegek fordítására Somogyi Szilárddal a direktor vállalkozott. A rendezést Böhm Györgyre bízták, aki csak annyit árult el, hogy parádés fény-, és újszerű hangeffektusokkal, mesés díszletekkel, jelmezekkel készülnek a bemutatóra. Artisták és kaszkadőrök népes seregét szerződtették a darabhoz. A Szépséget Szinetár Dóra és a rutinos operettszínész, Kékkovács Mara alakítja a kettős szereposztásban, a borzalmasra maszkolt Szörnyeteget Hommonay Zsolt és Szabó P. Szilveszter személyesíti meg. A Szépség udvarlóját, Gastont Németh Attila és Imre Sebastian játssza. A Szörnyeteg kastélyának személyzetét olyan színészek jelenítik meg, mint Molnár Piroska, Náray Erika, Csonka András, Bereczki Zoltán vagy Földes Tamás.