Megújult a Képes Sport

Kreatív
2005.03.10. 10:04
A Ringier gondozásában megjelenő lap megújulását az újjászervezett szerkesztőség végzi, a januárban kinevezett új főszerkesztő, Kálnoki Kis Attila vezetésével. A kiadvány új logót és új szlogent kapott: "Képes Sport, ha szereted a sportot!" A sportlap színválasztásában is változott: a korábbinál dinamikusabb, modernebb, fiatalosabb színekben jelenik meg. Tartalmi téren az új lapstruktúra alapja, hogy a kiadványban a korábbinál több olvasnivaló, hír és bővebb programajánlat jelenik meg.

A megújulást egy többfázisú piackutatás előzte meg, amelyben arra keresték a választ, hogy a Képes Sport mennyiben felel meg az olvasói elvárásoknak. A piackutatás kitért a jelenlegi és a megcélzott, sport iránt fogékony olvasók lappal kapcsolatos véleményére, életmódjára, életvitelére, olvasási és sportolási szokására.

A kutatás mellett a szerkesztőség nagymértékben támaszkodhatott a Ringier Kiadó nemzetközi hátterére is, hiszen Magyarországon kívül regionális szinten is a portfólió egyik alappillére a sport újságírás. Így Svájcban a Sport Magazin (havilap), Csehországban a Sport (napilap) és Sport Magazin (hetilap), Romániában a Pro Sport (napilap) és Pro Sport Sunday (hetilap) tapasztalatait és tanácsait használta fel a magyar kiadó.