Megnyílt a Művészetek Palotája

MTI
2005.03.14. 21:27
Ünnepélyes ceremónia keretében megnyílt a Művészetek Palotája hétfőn Budapesten a Milleniumi Városközpontban; Gegessy Ferenc IX. kerületi polgármester átadta a létesítmény működési engedélyét Kiss Imrének, a Művészetek Palotája Kft. vezérigazgatójának.

Az ünnepélyes megnyitón megjelentek a legfőbb közjogi méltóságok, Mádl Ferenc köztársasági elnök, Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke, Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, Polt Péter legfőbb ügyész, Lomnici Zoltán, a Legfelsőbb Bíróság elnöke.

Gyurcsány Ferenc kormányfő ünnepi köszöntőjében kifejtette: "Attól lett ilyen, hogy nem volt fontos, hogy ki kezdte, az volt fontos, hogy közösen befejezzük". Emlékeztetett arra is, hogy az építkezést az Orbán Viktor által vezetett kormány kezdte el. "Nagyon jó, hogy elkezdte, és nagyon jó, hogy egy országnak van tehetsége és bátorsága (...) nemcsak követelni, hanem cselekedni" - mondta a kormányfő.

A hivatalos megnyitó záróakkordjaként Gyurcsány Ferenc kormányfő, Bozóki András kulturális miniszter, Demszky Gábor, Budapest főpolgármestere és Demján Sándor, TriGránit Fejlesztési Rt. elnöke átvágta a nemzeti színű szalagot, amelynek egy-egy darabját átnyújtották Hiller István, Görgey Gábor, Rockenbauer Zoltán volt minisztereknek és Kiss Imrének.

A hivatalos megnyitót a Nemzeti Filharmonikus Zenekar ünnepi gálakoncertje zárta.