Emőke
-4 °C
9 °C

Átadták az első magyar fedett curlingpályát

MTI
2005.03.31. 20:19
Csütörtökön késő délután ünnepélyes keretek között átadták Magyarország első curlingpályáját. Az eseményen megjelent Malcolm H. Richardson, a sportág európai szövetségének elnöke, Günther Hummelt, a nemzetközi szövetség tiszteletbeli elnöke, Aján Tamás MOB-főtitkár, Ábrahám Attila, a Nemzeti Sporthivatal elnöke és Lakos Imre XI. kerületi alpolgármester.

"Otthon nélkül nincs család. Most, hogy a curlingnek már Magyarországon is van otthona, elkezdődhet az igazi munka" - mondta Aján, aki Józsa Istvánnal, a kerület MSZP-s országgyűlési képviselőjével együtt vágta át a szalagot.

Ezt követően az első köveket hivatalosan Józsa és Richardson csúsztatta a célterület felé a magyar női válogatott hathatós segítségével. A pályát amúgy már kedden használatba vették a sportág honi szerelmesei, ugyanis itt zajlik a csapat országos bajnokság.

A XI. kerületi önkormányzat ingyen bocsátotta a 80 millió forintos beruházást megvalósító cég rendelkezésére a területet. A pályát magánszemélyek és cégek is kibérelhetik, a szükséges felszereléseket az üzemeltető biztosítja.

15%

Dan Brown Eredet

3990 Ft
3392 Ft
15%

Spiró György Kőbéka

3499 Ft
2975 Ft