Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Musicalfesztivál Debrecenben

2005.08.29. 11:22

Szeptember 15-21. között rendezik meg Debrecenben Európa első nagyszabású nemzetközi musicalfesztiválját. A rendezvénynek otthont adó Főnix Csarnokot erre a hétre Európa legnagyobb kőszínházává alakítják át, a nézőtéren több mint hatezren foglalhatnak majd helyet, a színpad pedig hatszáz négyzetméteres lesz. Több mint háromszáz lámpát, közel negyven mikrofont és a színpadhoz több mint másfél kilométer hosszú függönyt építenek be. Mivel az előadásoknak nincsen fesztiválokra átalakított változata, ezért közel kétszáz technikus dolgozik azon, hogy egyik estéről a másikra színházi körülményeket biztosítson.

A fesztivál első előadása 15-én fél nyolckor az Egri Csillagok lesz, Vikidál Gyula és Varga Miklós főszereplésével, és csaknem száz táncossal. 17-én az Újvidéki Színház mutatja be a filmen is hatalmas sikert aratott Chicagót. Vasárnap, 18-án délután háromkor a Micimackó című gyerekmusicalt mutatják be, amit a hat évnél fiatalabbak ingyen nézhetnek meg. 19-én fél nyolckor a klasszikus Kabarét állítja színpadra Szlovákia egyik legsikeresebb színházi társulata, félig magyar, félig szlovák nyelven. A 21-ei záróprodukció a Hair lesz, a debreceni Zene Theatrum előadásában.