Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Chicago a vendég a debreceni jazznapokon

MTI
2005.08.31. 18:56
Chicago lesz az idei, szeptember 8-án kezdődő debreceni jazznapok vendégvárosa - jelentette be Turi Gábor, Debrecen kulturális alpolgármestere szerdán sajtótájékoztatón. A rendezvény sorozatban mutatja be a jazz kialakulásában fontos szerepet játszó amerikai városokat. Két évvel ezelőtt St. Louis, tavaly New Orleans volt a fesztivál vendége. Az idén Chicago zenéje és kultúrája áll a jazznapok középpontjában, míg jövőre New York mutatkozhat be Debrecenben.

A 34. Debreceni Jazznapok programjának egyedülálló vonása, hogy a zenén kívül az amerikai város kultúrájába is bepillantást enged: fotókiállítás, vetítések, előadások, idegenforgalmi és gasztronómiai bemutatók színesítik a négynapos fesztivált - mondta az alpolgármester. Az Amerikából érkező vendégeken kívül a magyar jazzművészet fiatal tehetségeinek és neves muzsikusainak is teret biztosít a rendezvény.

A fesztivál fő helyszíne ezúttal is a nagyerdei Békás-tó lesz, ahol idén is ingyenesen látogathatók a koncertek.