Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Magyarul az orosz bestseller

MTI
2005.08.31. 20:19
Immár magyarul is olvasható Wladimir Kaminer Orosz diszkó című bestsellere, amely az Ulpius-ház Könyvkiadónak hála a napokban kerül a könyvüzletekbe.

Az író nemzetközi hírnevét a Russendisco című elbeszéléskötetnek köszönheti - a könyvből csak Németországban több mint 10 millió példány fogyott el. Azóta Kaminer egyik legkedveltebb és legkeresettebb kortárs írónak számít Németországban, ahol hat kötete jelent meg, s mindegyik sikerkönyvvé vált.

Az Orosz diszkó című rendkívül szórakoztató írásaiban a szerző az orosz emigráns szemével láttatja a lassan Európa kulturális fővárosává fejlődő, egyedülállóan izgalmas Berlint. Történeteiben állandóan ott kísért az orosz szocialista múlt, a maga elborzasztó, s mégis különleges, sokszor komikus világával.

Wladimir Kaminer, a berlini kulturális élet jellegzetes alakja, 1967-ben Moszkvában született. Dramaturgiát tanult a Moszkvai Színházi Intézetben, s párhuzamosan rádió-hangmérnöki diplomát is szerzett. 1990-ben, a katonai szolgálat letelte után, úgy döntött, hogy új életet kezd, mégpedig Berlinben: itt nősült, és családjával azóta is a német fővárosban él.