Magyarul az orosz bestseller

MTI
2005.08.31. 20:19
Immár magyarul is olvasható Wladimir Kaminer Orosz diszkó című bestsellere, amely az Ulpius-ház Könyvkiadónak hála a napokban kerül a könyvüzletekbe.

Az író nemzetközi hírnevét a Russendisco című elbeszéléskötetnek köszönheti - a könyvből csak Németországban több mint 10 millió példány fogyott el. Azóta Kaminer egyik legkedveltebb és legkeresettebb kortárs írónak számít Németországban, ahol hat kötete jelent meg, s mindegyik sikerkönyvvé vált.

Az Orosz diszkó című rendkívül szórakoztató írásaiban a szerző az orosz emigráns szemével láttatja a lassan Európa kulturális fővárosává fejlődő, egyedülállóan izgalmas Berlint. Történeteiben állandóan ott kísért az orosz szocialista múlt, a maga elborzasztó, s mégis különleges, sokszor komikus világával.

Wladimir Kaminer, a berlini kulturális élet jellegzetes alakja, 1967-ben Moszkvában született. Dramaturgiát tanult a Moszkvai Színházi Intézetben, s párhuzamosan rádió-hangmérnöki diplomát is szerzett. 1990-ben, a katonai szolgálat letelte után, úgy döntött, hogy új életet kezd, mégpedig Berlinben: itt nősült, és családjával azóta is a német fővárosban él.