Erdélyben ad segélykoncertet az Omega

MTI
2005.09.05. 14:28
Három koncertet ad az Omega együttes október 20-a után Erdélyben az árvízkárosultak megsegítésére. Az együttes Csíkszeredán, Sepsiszentgyörgyön és Székelyudvarhelyen lép fel, és a fellépti díj nélkül vállalt koncertek teljes bevételét erre a jótékony célra ajánlja fel.

"Megrendülve láttuk és olvastuk, hogy ahol néhány hónapja még mi is jártunk, sok falut elmosott az özönvíz" - mondja Kóbor János. "Már ez is elegendő ok lenne arra, hogy segítsünk, de tavasszal amúgy is megígértük, hogy ősszel bepótoljuk a Csíkszeredán elmaradt koncertet" - jelentette ki az Omega énekese. A három fellépés technikai költségeit helyi magyar vállalkozók finanszírozzák, de a szervezésben számítanak az RMDSZ segítségére is. Az Omega együttes tagjai a koncerteken kívül több közönségtalálkozón is részt vesznek, és felkeresik az árvíz sújtotta településeket.

Az Omega egyébként a napokban kezdte el új lemezének előkészítését, valamint a jövő évi hazai és külföldi programok szervezését. Az együttest várják többek között Lengyelországba, Németországba, a délvidékre, Oroszországba és Svájcba is.