Vidéki klubokat támogat a kormány

MTI
2005.09.06. 17:09
A kulturális minisztérium által meghirdetett PANKKK-program (Program a Nemzeti Kortárs Könnyűzenei Kultúráért) keretében 69 vidéki ifjúsági és zenei klub részesül összesen 92,7 millió forintos támogatásban - jelentette be Bozóki András, a tárca vezetője kedden Budapesten. A minisztérium az összeggel 1804, vidéken rendezendő koncertet támogat - közölte Bozóki András. Mint mondta, a nyertes egyetemi, főiskolai klubok, művelődési központok ifjúsági klubjai, a koncertszervező- és vendéglátóhelyek az ország egészét lefedik.

Ezek a helyek a környezetükben működő rock, dzsessz és más zenét játszó amatőr együtteseknek teremtenek fellépési lehetőséget - fűzte hozzá Bozóki András. A nyáron meghirdetett pályázaton olyan klubok vehettek részt, amelyek vállalták, hogy évente legalább tizenkét élőzenei koncertet, ebből minimum két amatőr zenei előadást szerveznek.

A nagy sikerre való tekintettel a tárca októberben ismét meghirdeti a pályázatot - közölte a miniszter. A minisztérium az Országos Rádió és Televízió Testülettel közösen e hónapban írja ki a magyar könnyűzene sugárzását támogató 74 millió forintos pályázatot. A PANKKK-program pályázat nyertesei jövő év januárjában juthatnak a támogatáshoz.