Szájharmonika fesztivál az A38 hajón

MTI
2005.09.07. 12:40
Kiállítással, vásárral, hangszerbemutatókkal egybekötött nemzetközi szájharmonika fesztivált rendeznek szeptember 17-én, szombaton az A38 állóhajón a hangszer hazai legjobbjai, valamint kitűnő brit és lengyel zenészek részvételével.

A fesztivál délután négy órától várja az érdeklődőket, fotókiállítással, század eleji és kortárs szájharmonika kiállítással, vásárral, hangszerbemutatókkal, valamint filmvetítésekkel.

A koncerteken bemutatja tudását szinte a teljes hazai élvonal, köztük Ferenczi György, aki korábban kifejezetten bluest játszott, új együttesével viszont most a kortárs világzene, a magyar és angolszász népzene felé fordult az érdeklődése. Fellép a fesztiválon Szabó Tamás, akit a Palermo Boogie Gangből is ismerhetnek a blues kedvelői. Oláh Andort szólóban és a Big Daddy Wilson and Mississippi Grave Diggers nevű amerikai-német-magyar együttes tagjaként hallhatják a fesztivál vendégei, rajta kívül Horváth Mihály, Bessenyei Csaba is színpadra lép.

A nemzetközi sztárvendégek sorában az angol Steve Baker és zenekara, a Blues Culture, valamint a lengyel Beata Kossowska és Le Blue Band nevű csapata gazdagítja a zenei kínálatot

A fesztivál szervezője Pribojszki Mátyás, aki a hazai szájharmonika-művészek élvonalában is a legjobbak közé számít. Az év elején jelent meg Flavours című önálló lemeze, s természetesen ő is a fellépők között lesz.