Auguszta
-3 °C
2 °C

Nem indul el karácsonykor a Duna TV új csatornája

MTI
2005.09.23. 14:02
Kapcsolódó cikkek (1)
A menedzsment mulasztása miatt nem tárgyalta még a Duna Televízió Autonómia nevű csatornájának indításáról szóló anyagot a közszolgálati médiumot felügyelő testület kuratóriuma - közölte Bíró Sándor, a grémium elnöke pénteken. Az elnökség jövő csütörtökön, a kuratórium október 20-a körül tárgyalja az előterjesztést.

Cselényi László, a közszolgálati médium elnöke csütörtökön beszélt arról: nem indul el idén karácsonykor a Duna Televízió új, Autonómia nevű műholdas csatornája. A táraság a napokban visszavonta az Országos Rádió és Televízió Testülethez (ORTT) benyújtott nyilvántartásba vételi kérelmét, nehogy a médiahatóság "a hiányzó adatok folytán visszautasítsa" azt. Mint mondta, a dokumentációból egyetlen irat hiányzik: ez a médiumot felügyelő Hungária Televízió Közalapítvány kuratóriumának döntése, amellyel hozzájárul az új csatorna indításához.

A Duna Televízió elnöke áprilisban jelentette be, hogy két új adó indítását tervezik. A menedzsment augusztus elején nyújtotta be az Autonómia elnevezésű, kisebbségekkel foglalkozó műholdas csatorna dokumentációját az ORTT-hez.