Doszt.99: Bűn és bűnhődés másképp

Index
2005.09.26. 11:47
A Meridián42 Színházi és Filmműhely Doszt.99 című előadásának bemutatójára szeptember 30-án este 8-kor kerül sor a Városi Színházban (1089 Bp., Kálvária tér 6.).

A Meridián42 Színházi és Filmműhely tagjai néhány évvel ezelőtt diplomáztak a Színművészeti Egyetemen. Nagyjából egy időben jutottak arra az elhatározásra, hogy kilépnek a színházi struktúrából, mert elmélyültebb műhelymunkára van igényük. A csoport egyelőre rendszeres támogatás nélkül dolgozik, de tagjai ezt önként vállalják cserébe azért, hogy saját elképzeléseiket valósíthassák meg.

Első munkájuk kiindulási pontjául Dosztojevszkij Bűn és bűnhődés című regényét választották, amely véleményük szerint olyan bőséges alapanyagot kínál, hogy több színházi előadás is készülhet belőle. Több mint féléves munkával egyelőre a 99. oldalig jutottak el a könyvben (innen az előadás címe), a Bűn és bűnhődésből kiválasztott hat jelenet adja az előadás gerincét.

Az előadás nem meséli el Raszkolnyikov teljes történetét, de így is önálló egész, amelyet majd később további előadások követhetnek. Az évek során sajátos sorozat jöhet így létre, amelynek darabjai külön-külön is megállják a helyüket, de akár hosszabb lélegzetű produkcióként is bemutathatóak.

Szereplők: Chován Gábor, Fodor Zsuzsa, Kokics Péter, Kovács Kristóf, Magyari Tekla, Szabó Zoltán, Szákás Tóth Péter, Wéber Kata. Rendező: Kasvinszki Attila.