A reklám királyai az Urániában

MTI
2005.09.28. 10:06
A világ leghíresebb filmrendezőinek 30 másodperces reklámremekei láthatók szerdától egy hónapon át az Uránia Nemzeti Filmszínházban - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

Jean-Marie Boursicot, a Reklámzabálók Éjszakájának alapítója 1998-ban, a Reklámzabálókkal párhuzamosan új "terméket" indított útnak: egy 90 perces reklámfilm-összeállításban kizárólag a világ legismertebb játékfilmrendezői által készített reklámfilmeket mutatott be.

Az összeállítás világszerte óriási sikert aratott, így 2002 szeptemberében Boursicot és csapata felújította és aktualizálta a válogatást.

A végleges formájában két és fél órás összeállítást Kings of Ads címmel elsőként a Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon, a hivatalos program keretében mutatták be.

A világhódító útra indult válogatás teljes anyagát a hazai Reklámzabálók Éjszakája szervezői, a Magyar Reklámszövetséggel együttműködve mutatják be az Urániában szeptember 28. és október 30. között.

A Kings of Ads-ben hetvenhét játékfilmrendező reklámfilmje látható, számos cannes-i Arany Pálma, velencei Arany Oroszlán-, Európa-, Oscar- vagy Cézár-díjas művésszel a listán, mint például Woody Allen, Luc Besson, Francis Ford Coppola, Federico Fellini, Emir Kusturica, David Lynch, Martin Scorsese, vagy Ridley Scott.