Beáta, Izolda, Lea
-4 °C
4 °C

Kiállítás és rádió-adó-vevő-parti az Akkuban

Index
2005.10.13. 23:35
A Tilos Rádió által szervezett "radio.territories" és a Média Oktató és Kutató Központ "Sonic Tags workshop" összefogásával külföldi és hazai amatőr rádiósok illetve újmédia-művészek alkotnak az Elektrotechnikai Múzeumban újonnan megnyílt AKKUban (Kazinczy u. 21).

A nemeztközi alternatív rádiós együttmőködésen nyugvó "radio.territories" program köztéri éterakciókat szervez európa szerte. A budapesti megmozdulás nyilvános része a Párhozamos Kapcsolás ideiglenes kiállítás, amit rádió-adó-vevő-parti nyit meg, péntek este 10kor az AKKUban.

A workshopon készülő mini rádióadók péntek este mutatkoznak be egy kükönleges társasház barát, csendes parti keretében ahol egyszerre 3 csatornán hallható a személyre szabott rádióadás. 3x2 Dj (Zavtraz (PT) és Tonic Train (UK), Vida és Vida, Haze és Sanyi) játszik egy időben, saját rádióban. Rádióvevőt és fülhallgatót a rendezők biztosítanak, vájtfülüeknek saját fülhallgató használata ajánlott.

A művészetet kedvelők a tárlat nyitás alkalmából Parti Nagy Lajos Hősöm tere című művét élvezhetik a szerző előadásában, zenei aláfestéssel élő hangjáték gyanánt, valamint Peter Finch walesi költő hallott és még hallatlan hangszobrai szólalnak meg a költő interpretálásában.