Ultrakönnyű sportrepülőgép nyerte a formatervezési díjat

Index
2005.10.19. 14:05
A 2005. Magyar Formatervezési Díj pályázat nyertesei hétfőn este vették át a közel 5 millió forint összdíjazású elismerést. Az idén 26 éves design díjat három nevezési kategóriában – termék, vizuális kommunikáció és diákmunka – ítélte oda a neves formatervező művészekből álló zsűri.

Termék kategóriában az idén Voluscsuk András és alkotó csapata ultrakönnyű sportrepülőgépe, Fekete Zsuzsanna üvegből és betonból készült egyedi építőeleme, és Gyimóthy György ruhaboltok berendezésére alkalmas rendszere bizonyultak a leginnovatívabbnak.

Simon József a PEP!, míg a Gelsei Balázs–Bieder Anikó tervezőpáros az Anthropos magazin arculatáért, kaptak díjat a vizuális kommunikáció kategóriában.

A pályázatra harmadik éve várnak diákmunkákat is a legifjabb tervező generációtól. /Koleszár Ferenc/ növényi magvakat tartalmazó ajándéktárgya, /Kocsis Hedvig/ csokoládé boltnak tervezett arculata, /Cosovan Tamás/ és /Nagy Richárd/ hordozható gyantázó készüléke, valamint /Miskolczi Noémi/ tarot kártyája és könyve nyertek az idén ebben a kategóriában.

A Magyar Formatervezési Díj 2005 kiállítás október 18–tól november 6-ig látható az Iparművészeti Múzeumba.