MTV: újabb rendkívüli kuratóriumi ülés november 3-án

MTI
2005.10.21. 13:07
A Magyar Televízió Közalapítvány elnökének távollétében helyettese hívta össze november 3-ra a kuratórium tagjainak többsége által kezdeményezett rendkívüli ülést - közölte Kozma Hubától pénteken az MTI-vel.

"Döntenem kellett két rossz megoldás között" - mondta az elnökhelyettes arra utalva, hogy vagy törvényt sért, ha nem teszi meg ezt a lépést, vagy olyan kérdésben hív össze ülést, "ami nem egy élő dolog".

Szavai szerint a közéleti csatorna indításánál fontosabb ügyekkel is foglalkozhatna a testület, például az MTV anyagi helyzetével.

A civil delegáltak a múlt szerdán a minimálisan szükséges tizenöt aláírással nyújtották be a Magyar Televízió Közalapítvány kuratóriumának újabb rendkívüli ülését kezdeményező indítványukat, miután két héttel korábban a testület vezetője a döntéshozatal előtt rekesztette be az előző rendkívüli tanácskozást.

Az MTV Közalapítvány kuratóriumának szeptember 30-i, rendkívüli ülését azelőtt zárta be a testület elnöke, hogy a grémium dönthetett volna arról az indítványról: további tájékoztatást kér a tervezett közéleti csatorna indításáról, és annak startját saját engedélyéhez köti.