Kiadják DVD-n a Live 8-et

MTI
2005.11.02. 12:52
A Live 8 szuperkoncert-sorozat anyagának javát noveléber 7-én már lemezen is hazavihetik a rajongók. A július 2-ikán tarott koncertsorozatot - amellyel a muzsikusok a politikusokat Afrika támogatására szólították fel - a 8 helyszínen, valamint a televíziós közvetítéseknek köszönhetően közel 4 milliárd ember látta.

Az EMI válogatásában hallhatók-láthatók lesznek az olyan sztárok fellépései, mint Madonna, Robbie Williams, a Pink Floyd, a U2 és Paul McCartney. A lemez londoni bemutatóján Sir Bob Geldof emlékeztetett arra, hogy a rock-zenészek által elindított kampánynak köszönhetően tettek ígéretet a világ vezető hatalmai a legszegényebb országok adósságainak eltörlésére.

"A szegénység elleni harc nem sprintszám, inkább maratoni futás. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a G8 vezetői betartsák ígéretüket" - mondta Geldof. Hozzátette: most minden szem a Kereskedelmi Világszervezet (WTO) decemberben Hongkongban esedékes tanácskozására szegeződik. Azt azonban nem tudta megmondani, hogy az EMI a bevételek és jogdíjak hány százalékát szánja humanitárius célokra.