Zelma, Rajmund
-6 °C
1 °C

Sikeres a magyar költő fantasykötete

MTI
2005.11.05. 15:35
Kapcsolódók (1)
Fantasy, sci-fi és horror verseivel arat nemzetközi sikereket a budapesti Hegedűs Ilona költő-műfordító napokban megjelent negyvenegy verset tartalmazó első kötete: Unearthly Companion (Túlvilági útikönyv).

Angol nyelvű művei egy sor brit és amerikai magazinban olvashatók. A közönségsiker és a kedvező kritikák ösztönözték arra, hogy saját kiadásában megjelentesse első verseskötetét, amely hagyományos és elektronikus (e-book) könyvként is kapható a Lulu.com kiadónál.

A huszonöt éves költő angol-könyvtár szakos főiskolai diplomát szerzett, jelenleg pedig egy milánói egyetem budapesti masterképzésében vesz részt, Európa-tanulmányokat folytat. Azért ír angolul (egyébként a versek mellett novellákat is), mert bár a fantasynek, a sci-finek és társműfajaiknak itthon is viszonylag masszív rajongótáboruk van, de ezen belül a versek iránt lényegesen kisebb az igény.

Arra a kérdésre, hogy kik hatottak művészetére, Hegedűs Ilona azt mondja, sokan vannak, köztük olyanok, akiket a nagyközönség nem ismer, de megemlíti a műfaji előzmények között Edgar Allan Poe műveit, sőt Vörösmarty Mihály Csongor és Tündéjét is.