Festő, rajzoló írók és költők munkáiból nyílt kiállítás

Népszabadság
2005.11.14. 11:38
A Magyar Írószövetség székházában (Budapest, Bajza utca 18.) huszonhárom kortárs író és költő képzőművészeti alkotásokkal mutatkozik be. A kiállított munkák műfaja és témája is igen változatos - írja a napilap. Látható akvarell, tusrajz, grafika, számítógépes nyomat, fotó és képvers is. Akadnak, akik író-, költőelődökre emlékeznek, esetleg irodalmi alakokra.

A kiállítók közül némelyekről tudható, hogy festenek, rajzolnak: Tandori Dezső, Szkárosi Endre vagy L. Simon László már szerepelt önálló kiállításon is. Tandorinak most a két tusrajzból és egy színes rajzból álló Mindenki sziget című triptichonja látható. Szkárosi Halotti beszéd című objektjét, L. Simon pedig Vénuszt ábrázoló számítógépes nyomatait vitte el a tárlatra.

Rajtuk kívül kiállítanak olyan szépírók is, akik eddig más műfajban nem álltak a nyilvánosság elé. Ilyen például a Gézagyerek vagy a Pityu bácsi fia című színdarab szerzője, Háy János, aki csomagolópapírra festett szorongó indiánokat temperával. Lackfi János költő színes és fekete-fehér fotóit tette ki.