József Attila beköltözik a Roma Parlamentbe

MTI
2005.12.02. 02:06
Egész napos verselés lesz Szabad ötletek - József Attila ürügyén címmel december 3-án, szombaton 12 órától a Roma Parlamentben, a VIII. kerület Tavaszmező utca 6-ban.

Az Amaro Drom című roma folyóirat, a Duende Színházi Társulás, Jónás Judit színésznő és a Roma Parlament szervezésében először kerekasztal beszélgetést tartanak a roma költészet értelméről, lehetőségeiről Balogh Attila, Choli Daróczi József, Jónás Tamás és Rostás Farkas György részvételével. Délután 3 órától az érdeklődők meghallgathatják Nagy Gusztáv József Attila versfordításait, majd a versmondásról beszélget Jónás Judit és Káli Horváth Kálmán.

Délután öt órakor kezdődik "A gettó költészete" című program, amit másként józsefvárosi hip-hopnak neveztek el a szervezők. A magukban tehetséget érző fiataloknak lehetőségük nyílik megmutatni tudásukat, kifejezni gondolataikat a rap műfajában.

A műsorvezető megad egy témát és a fiatalok kifejthetik véleményüket róla, méghozzá rappelve. József Attila verseket, mint például A Dunánál, a Város peremén, a Mama vagy a Kései sirató címűt előre megírt szöveg nélkül kell a szereplőknek "elszövegelniük".