Mátyás
-6 °C
1 °C

A Harlem Gospel Singers Budapesten

MTI
2005.11.29. 14:42
A Budapest Kongresszusi Központban ad koncertet december 6-án a Harlem Gospel Singers and Band együttes. A zenekar nem először vendégeskedik Budapesten, legutóbb öt évvel ezelőtt ejtették bámulatba a közönséget ugyanezen a helyen.

Egyik szólistája most is Queen Esther Marrow lesz, aki O'Jays egyik híres soul klasszikusával indítja a legújabb műsorát. Az énekesnőt nem érdemtelenül nevezik a gospel koronázatlan királynőjének. A zenekart vezető Queen Esther Marrow és az eredeti Gospel Singers együttes gospel klasszikusokból állította össze legújabb műsorát is. Az együttes új showjával Európa szerte nagy sikert arat. Koncerteztek már a Fehér Házban és a Vatikánban is.

A Harlem Gospel Singers a gospel újabb vonalát követi, de repertoárjából nem hiányoznak a klasszikus darabok sem. Az együttes előadását a rendkívül látványos koreográfia jellemzi, kitűnő összhangban van a hang- és fényeffektusokkal. Az együttes tagjai népi eredetű öltözékben lépnek a színpadra, az elmúlt években több lemezük is jelent meg.

Az eredetileg december 7--re tervezett második koncert technikai okokból elmarad, belépőit 6-ára cserélik, vagy a vásárlás helyén visszaváltják.