Újra Magyarországon a DV8

Index
2005.12.07. 11:10
#alt#
Just for Show
Fotó: trafo.hu
A Nagy Britmánia keretében lép fel december 8-10. között az egyik leghíresebb brit táncszínházi csoport, a DV8 Physical Theatre.

A Just for Show öt év után a társulat első új darabja. Lloyd Newson rendező a darabban egyedülálló éleslátással és emberismerettel állítja pellengérre a külcsín és a szemfényvesztés eluralkodását - az átváltozó show-k, a beteges diéták, az antidepresszánsok világát - és e mögött keresi az "igazságot".

A brit fizikai színházra, ahogy a brit filmművészet és irodalom számos alkotására, jellemző a társadalmi témák, illetve problémák középpontba helyezése. A közel 20 éves múltra visszatekintő DV8 korábbi előadásai úttörőnek számítottak a brit fizikai színház markáns karakterének és jellegzetes átpolitizáltságának megteremtésében. A legendás társulat 8 éve járt utoljára Magyarországon.

Figyelem, az előadás egyes jelenetei meztelenséget és/vagy durva nyelvhasználatot tartalmazhatnak. Az előadások pontban 20 órakor kezdődnek, a későket nem engedik be! A jegy ára 2.500 forint. December 9-én, pénteken 17.30-19.00 között a Trafó Kávézójában Rényi András esztéta tart előadást a DV8 Physical Theatre elmúlt közel 20 évéről és a Trafóban látható Just for Show című produkcióról.