Gyerekek nyomoznak vasárnap a Szépművészetiben

MTI
2005.12.16. 11:46
Rejtélyes kalandokat élhetnek át a gyerekek vasárnap a Szépművészeti Múzeumban. Délután két órakor kezdődik az a játékos rendezvény a Szépművészeti Múzeumban, amelyen egy rejtett üzenetet kell megfejteniük a gyerekeknek.

Az első feladat az, hogy megtaláljanak négy műtárgyat, amelyek az utazással kapcsolatosak. Miután meglelték, a tárgyakkal kapcsolatos kérdésekre kell válaszolniuk. Ehhez csak jó megfigyelőképességre lesz szükségük a gyerekeknek, nem kell, hogy művészettörténeti tudással rendelkezzenek. Ha megtalálták a műtárgyakat és válaszoltak a kérdésekre, akkor sikerül megfejteniük a kódolt üzenetet is. A rendezvény célja, hogy játékos keretek között ismerkedjenek a művészetekkel a diákok. A gyermekprogram délután négy óráig tart, a részvétel ingyenes. A szervezők elsősorban a 10-14 év közötti gyerekeket várják.

A Szépműhelyt, a Szépművészeti Múzeum Baráti Körének kreatív műhelyét a Bona Kiadó kereste fel a kalandos nap megrendezésének ötletével. Megjelent ugyanis Magyarországon is A Vermeer-rejtély című gyermekkönyv, amely külföldön nagy sikert aratott és több elismerést is kapott. A könyv történetéhez hasonló játékot próbáltak kitalálni a szervezők a Szépművészeti Múzeumban, amelyet terveik szerint január 15-én újra megrendeznek.