Bob Dylannek jó éve volt

MTI
2005.12.22. 12:24
Bob Dylan sikeres évet tudhat maga után: volt világturnéja, megjelent a Krónikák című önéletrajzának első kötete, bemutatták Martin Scorsese No Direction Home című dokumentumfilmjét - amelyet a kritika és a közönség egyaránt nagy lelkesedéssel fogadott - és most még egy musicalnek is ihletője lett.

Változnak az idők, azaz The Times They Are A-Changin' - egyike Bob korszakalkotó dalainak. Ezen és más híres Dylan-dalokon alapul Twyla Tharp Broadway-veterán rendező-koreográfus zenés darabja, amelynek premierje 2006. január 25-én lesz a San Diegói Old Globe Theaterben.

A történetet, amely egy szegényes vándorcirkusz életét mutatja be, át-átszövik Dylan dalai. A figurákat ugyanis az alkotó többek között a Bob Dylans 115th Dreamjéből és a Ballad of Hollis Brown-ból vette.

A musical a tervek szerint március 5-ig fut San Diegóban, majd bemutatják a Broadway-n is, ahol mostanság egymást érték a rock-csillagok zenéje és élete nyomán készült darabok. Ilyen volt az Elvis Presley-ihlette All Shook Up, a John Lennon-musical, a Beach Boys történetét feldolgozó Good Vibrations, valamint a Movin' Out, amely Billy Joel dalaira készült.