Aladdin meséjét adja elő a Nemzeti Táncszínház

MTI
2006.01.04. 11:12
Aladdin örökérvényű meséjét láthatja a közönség a showtánc világbajnok és látványtánc Európa-bajnok Botafogo Táncegyüttes előadásában a Nemzeti Táncszínház új produkciójaként január közepén.

Magyarország volt és jelenlegi legjobb versenytáncosai mutatják be a klasszikus történetet, amelyben a szegény fiú elnyeri jutalmát, a szultán lányának a kezét, a gonosz pedig, aki még nagyobb hatalmat akar magának, elbukik.

A Cyber Gésák II. - Alice naplója Csodaországból produkciót január végén mutatja be a Csabai Attila Társulat, a koreográfust Greg Roensch Alice Csodaországban című művének átirata inspirálta.

Roensch modern kori meséjében Alice szülei elhunynak egy tűzvészben és a magára maradt kislány egész életét kómában éli le egy pszichiátriai klinikán. Csabai Attila legújabb koreográfiája mélyen a tudat alatti határokban keresgél, egy ember pokolbéli rémálmát, hihetetlen utazásának drámai pillanatait ábrázolja.

A felnőtteknek szóló mese virtuális képei azt a kérdést feszegetik, eltűnőben vannak-e a szellemiség, műveltség és testiség egységét jelképező antik hetérák vagy japán gésák, és átveszik-e helyüket a számítógéppel kreált műsztárok, rémséges babák, maskarák?