Indonéziában visszafogottabb Playboyt adnak ki

MTI
2006.01.13. 15:56
Indonéz muzulmán vallási vezetők véleménye szerint "katasztrofális" hatással lesz az ország erkölcseire a Playboy magazin közelgő megjelenése.

"A Playboy kiadása, ahogy azt ismerjük, még tovább rombolja majd a nemzet erkölcseit. Ez katasztrófa lesz Indonézia számára" - jelentette ki pénteken Irfan Awwas, az Indonéz Mudzsahidok Szövetsége nevű radikális szervezet elnöke. Az erotikus magazint a tervek szerint márciusban kezdik árusítani a világ legnagyobb muzulmán országában.

"Ezzel mintha katasztrófát akarnának kiprovokálni. Jobb lenne nem kiadni" - mondta Hasyim Muzadi, a Nahdlatul Ulama elnöke, amely szervezet negyvenmillió tagjával Indonézia és a világ legnagyobb muzulmán szervezete. Avianto Nugroho, a Playboyt Indonéziában kiadó cég szóvivője azt ígérte, hogy az indonézek számára enyhébb változat készül.

Bár a délkelet-ázsiai szigetországban gyakorolt iszlám túlnyomórészt toleráns, a nemrég emancipált indonéz sajtóban még van cenzúra, és megmaradtak bizonyos korlátok is. Meztelen testet tilos mutatni.